Meisjesproject en computerles voor onze jongens!


Hallo,
Donderdagnamiddag werd onze klas in twee groepen verdeeld: de jongens en de meisjes! Zowel de jongens als onze meisjes vonden dit eens leuk! :-) 
De meisjes mochten mee met juf Charlotte en kregen de eerste sessie van het 'meisjesproject'. Daarin leren ze hoe ze kunnen omgaan met conflicten. Voorbeeld: Ze leren met een stappenplan werken om een conflict op te lossen. Ze voerden ook een rollenspel uit, ... 
Juf Charlotte heeft daar héél wat rond gelezen en zette een projectje op voor onze meisjes! Hopelijk leren onze meisjes heel wat bij en worden de ruzies wat vermeden in de toekomst! 

En de jongens.. die kregen computerles van mezelf! Wat vonden ze dit fijn! Ik leerde hen wat bij over het programma 'word'. Ze moesten een kort tekstje typen over zichzelf en we leerden dit tekstje wat bewerken. 
We leerden ook een foto invoegen in word en die foto bewerken. Echt leuk! Ik vroeg hen ook welke programma's ze nog wat willen leren kennen en de volgende antwoorden kwamen aan bod: werken met paint, werken met wat apps, een stopmotion filmpje maken,.. 
Enthousiast waren ze wel! :-) 

Op naar de volgende sessies, jongens en meisjes! ;-)

Groetjes,
juf Marieka 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Stageles juf Faye